FA CUP: MOURINHO VS CONTE

Fa Cup finalen spilles den 19/5 kl 18:15 dansk tid på Wembley. Det bliver et kæmpe opgør hvor Chelsea og Manchester United vil kæmpe til det sidste for at løfte det berømte trofæ.

Antonie Conte som er den nuværende Chelsea manager har udtalt at Manchester United er favoritter til opgøret, ikke noget man er vant til at høre når to storklubber skal mødes til en finale, også når man tager i betragtning at Chelsea trods en skuffende 5 plads, så har de stjerner som Eden Hazard, Courtois og danske Christensen som vandt årets unge spiller i Chelsea.

Contes job kunne meget vel være i fare forud for denne store finale, Conte gik fra en førsteplads til en 5 plads sæsonen efter hvilket er et kæmpe fald og det har vist et kæmpe tab af tillid fra fansene og bestyrelsen og det siges at det eneste der kan redde hans karriere er med en sikker sejr mod United i FA cup finalen.

Chelsea's håb er dog ikke helt ude da den portugisiske manager Jose har haft en af sine værste sæsoner hvis man kun tæller top 6 kampene med, da Mourinho var træner i Porto vandt han alle sine hjemmekampe imod top 6 holdene i den portugisiske liga, han vandt 70% af sine top 6 kampe i Porto, hans periode i Real Madrid og Inter vandt han 79% og 60% af sine top 6 kampe, men i Manchester United er den statistik faldet til 43%

Men skal man kigge på Mourinhos finale resultater har han vundet 11 ud af 13 cup finaler siden 2003, kun tabt til Benfica 2-1 og Atletico Madrid 2-1 da han var træner i Porto og Real Madrid, det er en stærk statistik.

Conte tabte derimod sidste sæsons FA cup finale imod Arsenal 2-1.