Jakob Poulsen gik forrest i FC Midtjyllands første sæsonsejr

Med både en assist og en straffesparksscoring var Jakob Poulsen dagens mand i skysovs, da FC Midtjylland lørdag aften slog oprykkerne fra Esbjerg med 3-1.

Ingen af de to klubber havde fået den start på sæsonen, som de havde håbet på, hvorfor det var to sultne mandskaber, der tørnede sammen i den danske sommerhede.

Jess Thorups tropper havde flere udskiftninger i bestræbelserne på at opnå sæsones første sejr, hvilket blandt andre gav chancen til Awer Mabil i offensiven.

Selvom Mabil leverede en habil indsats i første halvleg, så var føringsmålet orkestreret af anfører Jakob Poulsen med en assist til Gustav Wikheim.

I sæsonpremieren brændte Jakob Poulsen sit første straffespark i Superligaen, men da Mabil blev nedlagt i feltet af Lasha Parunashvili, fejlede Jakob Poulsen ikke på den efterfølgende mulighed fra 11-meter-pletten.

Inden pausen fik Esbjerg lidt at juble over, da et hjørnespark blev clearet ud til Parunashvili, der flugtede den op i den ene krog. Et fremragende mål af midtbanespilleren, der revancherede sit klodsede straffespark.

Efter pausen lurede Esbjerg på omstillinger, men det blev FC Midtjylland, der i tillægstiden kunne afgøre kampen. Frank Onyeka scorede til 3-1 efter godt forarbejde af Okosun.

Esbjerg står derfor stadig uden sejr i sæsonen, mens FC Midtjylland fik en god opvarmning til returkampen mod Astana i Champions League-kvalifikationen på onsdag.