FCM LIGE MOD AZ - FCN VINDER MOD AJAX

Både FC Midtjylland og FC Nordsjælland var i lørdag i kamp i Holland, mod henholdsvis AZ Alkmaar og Ajax Amsterdam.

De danske mestre fra FC Midtjylland spillede lørdag eftermiddag deres sidste testkamp, før Superligaen. Her mødte de AZ Alkmaar, som er en hollandsk storklub.

Jes Thorups mandskab, havde dog nogle problemer i første halvleg, hvor det var det hollandske mandskab der havde spillet. Efter bare 10 minutter kom AZ foran, efter et mål af Oussama Idrissi, på et flot kontraangreb.

Inden pausen, havde ulvene flere gode chancer. Men først med 25 minutter igen, at ulvene kunne få udlignet. Marc Dal Hende sendte et indlæg ind i feltet, som røg ind på panden af Paul Onuachu, der på klassisk vis headede bolden ind i nettet. 1-1.

I slutningen af kampen, kæmpede begge hold om at få det sidste mål, som kunne give dem sejren. Men det lykkedes ikke. Kampen slutter altså 1-1 i de danske mestres sidste test, inden Superliga præmieren mod AGF på lørdag.

FC Nordsjælland - Ajax

Et andet sted i Holland, nærmere præcist Sportpark Putter Eng i Putten, mødte sidste sæsons bronzevindere Ajax Amsterdam i en testkamp, inden Superligaen sparkes igang.

Kasper Hjulmand havde lagt noget nær den bedste opstilling, mens Ajax havde fundet plads til reserverne.

Første halvleg endte 0-0, uden det store, herunder chancer, tempo eller generelt bare spillet, var ikke særligt godt og fantastisk.

Men i anden halvleg, kan man sige at Hjulmands tropper gik op i niveau. Med en halv time igen cirka, blev det 1-0 efter et mål fra Andreas Olsen, efter et indlæg fra Karlo Bartolec, der med ti minutter igen, scorede til 2-0 efter et flot spark fra kanten af feltet.

Men det var ikke nok. I de døende minutter blev det 3-0 efter Mathias Rasmussen scorede på en friløber. Ajax fik med næsten ingen tid igen reduceret til 3-1, på et mål af Deen Solomons.

Kampen ender 3-1 til Hjulmands tropper.

FC Nordsjælland starter sæsonen ud allerede på torsdag, hvor de i Europa-League Kvalifikationen skal møde Cliftonville FC.