KROATIEN KLAR TIL SEMIFINALE

Lørdag aften vandt Kroatien over Rusland, efter en kamp som endte ud i en straffesparkskonkurrence.

Rusland og Kroatien kæmpede lørdag aften om den sidste billet til semifinalerne ved VM 2018 i Rusland. Vinderen møder England, som slog Sverige med 2-0.

Begge trænere havde foretaget én udskiftning, i forhold til ottendedelsfinalerne. Denis Cheryshev var ny hos russerne, mens Andrej Kramaric var i offensiven hos kroaterne. Begge spillere fik centrale roller i kampen, senere.

I starten af kampen lykkedes det russerne at holde kroaterne væk fra nogle store og farlige chancer. Man kan egentlig sige, at den første del af kampen var kedelig. Der skete ikke rigtigt noget, lavt tempo og generelt bare kedelig.

Til gengæld efter en halv time, var der aktivitet nede i den kroatiske ende. Her fik Cheryshev erobret højt på banen, hvor han sammen med Artem Dzyuba, hvor han derefter flot og elegant kunne dreje kuglen ind forbi en chokeret Danijel Subasic, hvor bolden sad oppe i hjørnet.

1-0 til Rusland. Rusland fortsatte med flot spil, og Kroatien havde ikke nogle store chancer.

Men men, Mario Mandzukic brød fri på venstrekanten, hvor der var cirka fem minutter til pause. Efter et kontrolleret cutback fandt han Kramaric, hvor han satte kuglen i målet, og udlignede.

1-1, og pause.

Man skulle et godt kvarter ind i anden halvleg, før der rigtigt begyndte at ske noget. Ivan Perisic var helt fri inde i det russiske felt, men hans afslutning, som var flad og var helt nede ved jorden, ramte stolpen, og russerne kan vidst kun føle sig heldig, at være undgået en kroatisk føring.

Det lignede ellers at holdene skulle ud i forlænget spilletid, hvilket de også skulle. Men kort før tid, fik Subasic inde i målet, noget der lignede en fiberskade. Men da den kroatiske landstræner allerede havde brugt de 3 udskiftninger, måtte han overleve. Men Subasic var en rigtig mand, og overlevede hele kampen - også forlænget og straffesparkskonkurrencen, som kampen endte ud i.

Ti minutter inde i den forlængede spilletid, lykkedes det Kroatien at bringe sig foran, med et mål scoret af Domogoj Vida, som kom efter et hjørnespark.

Men færdig var kampen ikke, besluttede Rusland sig for. De kæmpede og kæmpede, og de var begyndt at overtage spillet. Og det endte også med at lykkedes! Fordi Rusland fik tildelt et frispark, som Daler Kuzyayev tog, som han sendte ind i feltet, hvor Mario Fernandes stod klar, og kunne heade bolden i mål.

2-2.

Det lugtede virkelig meget af en straffesparkskonkurrence, hvilket de også skulle ud i!

I straffesparkskonkurrencen var Kroatien bedst. Fedor Smolov og Mario Fernandes var de russiske herrer der missede, mens det kun var Matteo Kovacic, som missede fra Kroatien.

Kroatien vinder straffesparkskonkurrencen 4-3, og er derfor klar til en semifinale mod England!

Kampen spilles onsdag den 11. juli klokken 20:00. Kampen sendes på DR1.