SUPERLIGAEN ÆNDRES TIL 12 HOLD

Den danske Superliga, kommer snart til at indholde 12 hold.

12 til 14, 14 til 12.

Sådan har den danske Superliga ændret sig. De danske Superliga klubber, er sammen med de danske Nordic Bet Liga klubber blevet enige om, at Superligaen skal skæres ned til 12 hold, i stedet for 14 hold. Dette sker fra sæsonen 2020/21.

- Jeg er stolt over, at klubberne har valgt at lave den her aftale, som får afgørende indflydelse for dansk fodbolds fremtid. Klubberne har så at sige "taget klubtrøjen af" og valgt at se på, hvad der er bedst for dansk klubfodbold samlet set, siger direktøren for Divisionforeningen, Claus Thomsen, i en pressemeddelelse.

Når klubberne vender tilbage til de 12 hold, spiller alle mod alle, ude og hjemme, det giver 22 kampe for hver klub, inden der er mesterskabspil for top 6, som vi kender i dag. Ligesom i mesterskabspillet, spiller de seks bund hold 10 kampe i et gruppespil mod hinanden, for at undgå nedrykning. De to nederste i nedrykningspillet rykker ud, mens det bedst placeret hold vil spille en kamp, om at komme ud i Europa. Ligesom vi kender det i dag.

Med den nye aftale betyder det også, at der bliver investeret mere i den næstbedste række, frem for den bedste. Også for at gøre baner og stadions bedre. Nordic Bet Ligaen forsætter med 12 hold, som det har gjort. I 2019/20 sæsonen i Nordic Bet Ligaen, bliver den brugt som en overgangssæson, hvor der er tre nedrykkere og kun én oprykker.

Ændringen mangler at blive godkendt af Divisionsforeningens bestyrelse, men man forventer ikke det bliver et problem.