Özil har fuld opbakning fra Arsenal

'Velkommen hjem' var budskabet til Mesul Özil, da han mødte op i træningslejren i Singapore. Her forbereder Arsenal sig i øjeblikket på den kommende Premier League-sæson.

Det har været en hektisk sommer for Özil, der startede med fotoseancen med Tyrkiets ministerpræsident Recep Tayyip Erdogan efterfuldt af Tysklands tidlige exit fra VM. Özil blev endda vraget til startopstillingen mod Sverige. Det var for øvrigt den eneste kamp Tyskland formåede at vinde. Derefter har har han været i en decideret mediestorm i forbindelse med offentliggørelsen af landsholdsstoppet. En debat hvor selv højtstående medlemmer af storklubben Bayern München har deltaget aktivt.

“Vi skal alle støtte Özil, så han føler sig hjemme her,” udtaler Arsenals nye manager Unia Emery. Det er ikke kun Emery, der kommer med opmuntrende ord til tyskeren. Holdkammeraterne Petr Cech og Henrikh Mkhitayryan bakker også offentligt Özil op. “Vi støtter selvfølgelig Özil, så vi kan få det bedste ud af ham,” udtaler den tjekkiske keeper Petr Cech. Mkhitayryan tilføjer “os kan du altid regne med.”

Opbakningen udenfor banen blandt medspillerne og manager fejler umildbart ikke noget. Indenfor kridtstregerne derimod kan tyskeren blive udfordret af en aggressiv spillestil med højt pres, som Emery praktiserede i sine to seneste klubber Sevilla og Paris SG. Højt pres og bolderobringer er svært at associere Özil med. I hvert fald hvis man spørger Bayern Münchens præsident Uli Höness, som tidligere på ugen omtalte Özil som Arsenals svage led, der ikke har formået en vinde en tackling på landsholdet siden 2014.

Sammenligner man Özil med Arsenals andre offensive spillere, Alexander Lacazette, Henrikh Mkhitayryan, Alex Iwobi, Danny Welbeck, Aaron Ramsey og Granit Xhaka, er det kun Iwobi, der har færre erobringer pr. kamp. Bedre ser det heller ikke ud, hvis sammenligningen falder på konkurrerende klubber, der praktiserer samme spillestil. En spillestil som Tottenham og sidste års suveræne mestre fra Manchester City også praktiserer. Ser man på deres kreative kræfter falder Özil igennem på flere parametre. Kevin De Bruyne og David Silva i Manchester City og Dele Alli og Christian Eriksen i Tottenham løber markant flere meter pr. kamp. De vinder flere nærkampe og tacklinger end Özil. Så det er ikke kun udenfor banen tyskeren i øjeblikket er udfordret.

Hvordan ser du Mesul Özil passe ind i Emerys fodboldfilosofi?