Sydbank puster liv i drømmen om at nå pokalfinalen

Pokalturneringen er altid en særlig turnering. Hvem trækker man, og hvor langt kan man nå? Alle har en chance for at nå helt til tops i pokalturneringen eller for at møde naboklubben, som ellers ligger flere rækker højere placeret. Her har selv de laveste rangerende klubber mulighed for at møde Danmarks fodboldelite, fordi turneringen spilles på tværs af rækker.

- Pokalturneringen har masser af potentiale og spændende kampe på tværs af hold fra flere forskellige rækker. Gennem vores filialer kommer vi til at være til stede lokalt og hylde de lokale heltes drømme om at gøre det umulige muligt. Noget der matcher Sydbanks værdier rigtig godt, siger Nicolai F. Frederiksen, Områdedirektør for Salg og Marketing i Sydbank.

Drømmen om pokalen lever

Drømmen om at spille en pokalfinale rykker nu bogstaveligt talt et skridt tættere på, når Sydbank, som noget nyt i år, udvælger en række lokale opgør, som de tager ud og forvandler til mini-pokalfinaler. Det indebærer en række sjove aktiviteter og remedier for både spillere og tilskuere - blandt andet en fanzone, kåring af kampens pokalfighter og en pokal, som vinderne kan løfte efter kampen. På den måde får både spillere og tilskuere et strejf af magien fra en pokalfinale at føle.

- Drømmen om at vinde pokalen lever helt fra de mindste serieklubber til de største superligaklubber. Derfor ser vi frem til at blive en del af turneringen og være med til at gøre de store øjeblikke endnu større - uanset om det er i serie 4 eller Superligaen, siger Nicolai F. Frederiksen.

De lokale helte sendes frem i rampelyset

Når første runde i turneringen starter, bliver det med et helt nyt og innovativt tiltag. Fremover vil alle kampe i både herrernes og damernes turnering kunne ses online i både fuld version eller som highlights på pokalturnering.dk. Sydbank har nemlig indgået et opsigtsvækkende samarbejde med den danske tech-virksomhed VEO, der har udviklet en ny kamerateknologi til at optage fodboldkampe uden brug af kameramand.

- Det er de færreste fodboldspillere, der nogensinde har set sig selv spille fodbold, og vi glæder os over som sponsor, at kunne være med til at få de lokale helte lidt frem i rampelyset, så det ikke altid kun er de store stjerners gode mål, tacklinger og smukke afleveringer, vi ser, siger Nicolai F. Frederiksen.

Henrik Teisbæk, der er administrerende direktør i VEO, er glad for samarbejdet med Sydbank, som han ser som en oplagt mulighed for at vise, hvad deres videoudstyr kan:

- Kun én procent af alle fodboldkampe bliver optaget i dag, fordi mange amatørklubber ikke har ressourcerne til at bemande et kamera i 90 minutter under en fodboldkamp. VEO gør det muligt for alle amatørfodboldhold at kunne se og analysere deres kampe - ligesom de professionelle gør. Via samarbejdet med Sydbank om pokalturneringen får vi rig mulighed for at demonstrere, hvad vores teknologi kan.

Flere af de lokale Sydbank filialer vil endvidere under turneringen invitere spillerne og deres venner og familie til en fælles fremvisning på storskærm af det lokale pokalbrag med diverse aktiviteter enten i Sydbank filialen eller i det lokale klubhus.

Så fremover kan vennerne, kæresten og resten af verden med egne øjne se, hvor godt et mål du egentlig scorede.

REKORDER OG FAKTA OM POKALFINALEN

DBU's landspokalturnering er blevet spillet siden 1954 med den første finale i 1955

Yngste spiller:

  •  I 1958 var Vejles Tommy Troelsen blot 17 år og få dage fra realeksamen i naturhistorie, da han deltog i pokalfinalen mod KB.

Ældste spiller:

  • FC Københavns målmand Per Poulsen havde passeret de 42 år, da han i 1995 var med til at sikre klubben pokaltitlen mod AB. Per Poulsen er også den eneste spiller, som har vundet turneringen med tre forskellige klubber (B1903 i 1979, Lyngby i 1985 og FC København i 1995).

Yngste dommer:

  • Da den tidligere topdommer Peter Mikkelsen i 1988 passede fløjten i finalen mellem AGF og Brøndby, var han blot 27 år gammel.

Tilskuerrekord:

  • Rekorden for flest tilskuere til en pokalfinale blev sat 1998, da Brøndby slog FC København med 4-1. Der var 41.044 på lægterne i Parken.

Flest titler:

  • Med ni pokaltitler er AGF fortsat turneringens mest succesrige klub. Den seneste faldt dog i 1996. AGF deler rekorden for flest finaledeltagelser med FC København. Begge har været i 12 finaler.

Lavere rangerede hold:

  • 16 gange i historien er det lykkedes et hold fra næstbedste eller tredjebedste række at kæmpe sig i pokalfinalen. Senest var det i 2006, hvor Randers FC nåede finalen.

Kilde: dbu.dk